Differentieel

Differentieel

Een beschadigd differentieel (ook wel cardan genoemd) kan vele oorzaken hebben. Differentiëlen bevatten vaak olie die levenslang meegaat. Dit is echter niet voor alle fabrikanten het geval. Met of zonder differentieel met levenslange olie is het verstandig om af en toe de olie te verversen (bijv. 150.000 km).

Door olie die in contact komt met zuurstof treedt er een oxidatieproces op. Dit vermindert de effectiviteit van smering. Dit kan de oorzaak zijn van problemen met uw differentieel.
Vaak kunt u problemen met uw differentieel herkennen door veel lawaai in de aandrijving. Dit kan komen door defecte lagers in het differentieel of een defecte kroon - pigonwiel.

Of een vervanging, revisie of reparatie de beste optie is voor uw differentieel, hangt af van het merk en type. Lagers en tandwielen kunnen worden gereviseerd. Als de tandwielen te versleten zijn, moeten ze worden vervangen. Als het kroonwiel vervangen moet worden, is dit meestal een dure aangelegenheid. Dan is het misschien verstandiger om het hele differentieel te vervangen.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies.

Wat kunt u verwachten?

Differentieel
01

Diagnose

Onze vakkundige experts stellen een diagnose op om precies het probleem en de defecte onderdelen te achterhalen. Hier kijken we samen met u of een reparatie, revisie of vervanging van uw differentieel nodig is.

Differentieel
02

Reparatie / Revisie

Bij reparatie halen wij de differentieel (deels) uit elkaar en vervangen we de defecte onderdelen. Hierbij worden alle onderdelen gecontroleerd en indien nodig vervangen. Uiteindelijk wordt het weer in elkaar gezet en kunt u genieten van een zo goed als nieuw differentieel.

Differentieel
03

Eind diagnose

Voordat u de differentieel weer op kunt halen zullen onze experts een eind diagnose opstellen. Hierbij wordt er weer gekeken of alles naar behoren werkt en dat u zorgeloos op weg kunt. Wanneer de differentieel weer perfect functioneert zullen we contact met u opnemen.

Reviews

Onze tevrede klanten

Vriendelijke werknemers staan gelijk voor je klaar. Eerlijke prijzen en goede kwaliteit helemaal blij mee. Ik kan dit bedrijf zeker aanraden! Bedankt voor jullie nette service.

N. van der Heijden

It's a very good company with friendly people's. Very happy with my refurbished gearbox.

R. Hermans
Back To Top
Whatsapp icon

Heeft u vragen over onze diensten?